Friday, 18 March 2011

hahahaha...lawok2

gmbr ni aku tjumpe kat mane ahu...
tapi gmbr ni mmg bengong.lawok pelek......
kalau membe2 org luar tu...try la paham bahase trganu nie....
hehehe
selamat belajor...



































by~ cucu che gu mat.

Thursday, 17 March 2011

jauh dari ke'panik'an!

semua sedie maklum, negara Jepun telah mengalami satu gempa bumi yang dalam sejarah dunia ke-5 terkuat...
namun, sehari dua ni berita itu dibayangi dengan berita yang lagi dasyhat iaitu radiasi yang terbebas hasil tindak balas reaktor nuklear di Fukumi....
semua rakyat Malaysia telah menekan butang panik dengan percaya bahawa radiasi tersebut akan tiba di negara kita tidak lama lagi...
rakyat Malaysia telah menerima banyak mesej yang berunsur menakut-nakutkan yang berbunyi radiasi tersebut akan memberi impak kepada rakyat Malaysia..
Salah seorang pensyarah yang pakar dalam bidang Kesihatan Alam Sekitar di UPM berkata, mengikut kepada arah angin yang bertiup di dunia skrg, radiasi tersebut tidak akan tiba di Malaysia kerana angin bertiup menghala ke arah NORTH WEST....bertiup ke arah Pasifik...
jadi dengan kuasa ALLAH S.W.T, Malaysia bebas dari kesan radiasi tersebut...same-samelah kite berdoa rakyat Malaysia bebas dari ancaman tersebut..
nuclear reactor blast at Fukumi






belajar+hidup+sahabat+guru= MRSM Kota Putra

aku telah bersekolah di MRSM Kota Putra selama 5 taon.....
sepanjang hidup di sane...macam2 dapat aku rase,beselah budak2 baru naek....
paling penting, aku belajor care hidup bersaing...
hidup bersaing ni xleh sombong, xleh berkire,dokleh agah, xleh penting diri....kalu hidup gitu kene pulau lah mu...
rase lah hidup sorang2...
tapi abih 5 taon, masing2 bawak haluan sendiri...
ade hok buleh g blajar naek kapal terbang, ade hok duk dekat ngan umah je...tapi tu sume namenye rezeki oleh ALLAH S.W.T.....
x semestinya ape yang kite belajor tu, yang tu la kite keje nanti...
tapi buat sahabat-sahabat, di mane sekali kamu berade..sek2 mu mmg dalam ati aku boh...
tobak pon, sikit pun dok nawok...
semoga hidup kite bersahabat ni xsampai sini je...
dulu kite same2 wat jahat...
dulu kite same2 wat baik, tapi banyak wat mende baik lagi...hahaha
MRSM Kopu byk sekolahkan aku...name pun sekolah...
kpd semua cikgu2, kami ingin memohon ampun atas salah silap yg dilakukan dahulu...biar rase sakit,pahit,kene maroh, kene rotan...janji masa depan kite blh beringat...
doh besar sekarang, baru tahu kenape ustaz,cikgu rotan kite...sbb xnak kite terbabas...





lepas kite tengok gambar2 ni semua, lupekan la semua kenangan silam + salah faham+ tikam belakang....mende lepas dah..
dok rase ke cara kite berpisah x kene dengan gaye???
harap-harap lepas ni bukak buku baru belake, biar nanti kite kumpul semule awok2 kite...

'

'Sek Kite Jangan Pecoh'

Wednesday, 16 March 2011

Bertambahlah darah dagingku....

14 Mac 2011- bangun je dr tdo pg ni...terus aku online fb,pastu tgk noti akk aku ade tulis berbunyi "x pg tgk Kak farah beranak ke?"..heh, pelek aku seketike! Rupe-rupenye Kak ipar aku hatta isteri abg aku telah dimasukkan ke dalam wad bersalin tanpa pengetahuanku....nk marah jgk,tp terus ak bersiap pegi ke sane...sesampainya aku di sane,Kak farah telah selamat melahirkan anaknye...alhamdulillah.....anak tersebut dinamakan Ahmad Ad'din Furqan b Ahmad Damiri...bertambahlah lagi anak sedare aku kepada 4 orang...:hehehehe...inilah rezeki Dari ALLAH s.w.t....nescaya akan ku didik budak ini agar menjadi pemain bola sepak terkenal! hahahaha
Ayah die ade cakap nak bagi die jadi cam cristiano ronaldo
fuh,dapat gi Old Trafford free je la pasni...

Sunday, 13 March 2011

my debut on blog!

assalamualaikum....
setelah tengok membe2 ade blog masing2,teringin jugok aku nak ade blog...tapi laptop plk rosak...tahan je la...
molek je laptop, uspot pulok laju semacam je... ON lalu hajat nak maen blog jgk...
jadi terciptalah blog yang dinamakan 'berat nanang sungguh' !

buat orang yg xpaham ape itu dimaksudkan dengan 'berat nanang sungguh', maksudnye ialah berat yang melampau2... ini adelah bahase tganu...
buat pengetahuan sume. bahasa ganu mcm menggandakan sesuatu dengan metafora tertentu... 
sebagai contoh :
- berat nanang
-kemah keming
-gelap guguk
-manis leting
-masam rebang

dengan contoh2 tersebut...harap2 pahamlah ape itu nanang...aminnn
selamat menge'post' my first post!heeee